Åpne dager: 8. – 18. juli 2018

På Simenstad har vi ti åpne dager i juli og gleder oss til den hyggelige tradisjonen «Sommer på Mjøsgårdene». Dere kan kose dere med et godt måltid, sitte i stuene, på verandaene eller ved hagebordene. Mange kombinerer servering med omvisning. To ganger om dagen, kl. 13 og kl.15, tar vertinne Brit med gjester på vandring i hus og tun. Den 17. juli har vi vår populære sommerkonsert. Velkommen!

Dere kan komme på sparket uten å ha meldt dere på. Flere på tur?
Bestill gjerne bord på forhånd.
Kontakt vertinne Brit: tlf. 930 66582 eller brit@simenstadgard.no.

Mjøsgårdene er et nettverk mellom ti gamle gårder beliggende langs begge sider av Mjøsa og på Nes og Helgøya. Ønsker du å besøke flere Mjøsgårder i denne perioden. Se program og åpningstider under www.mjosgardene.no

 


Program

Kl. 13.00–18.00  Sommermat fra Simenstadkjøkkenet
Fristelser fra bakerovnen, AGA komfyren, fra urte- og kjøkkenhagen og fra gardens produksjon. Maten kan nytes i herskapelig og staselig hovedbygning. Servering også i hagen, i lysthuset og på verandaen. Lunsj, middag, småretter, bakst, kaker og kaffe.

Kl 13.00 og 15.00
Omvisningsprogram «FRA SAL TIL SAL på Simenstad»
Simenstad er en storgard der alt er bevart; vakre originale dekorasjonsmalinger i stasstuer og saler, møbler som har fulgt gården, staselige vedovner og ildsteder. Alt er ivaretatt og restaurert, og Simenstad har fått Olavsrosa for dette arbeidet. Vertinne Brit Skurdal Braastad er kulturhistoriker og tar deg med gjennom begge hovedbygningene, der du får høre om livet på garden før og nå. Daglige kåserivandringer med fortelling i autentiske hus og tun, stuer og saler. Hør historier om Prøysen og Simenstad. Pris: kr.125,-.

17. juli kl 19.00 Konsert med Fredholms Trio
Konsert på Simenstad Gard. Grupper kan gjerne bestille. Før og etter konserten er det mulighet til  matservering fra Simenstadkjøkkenet. Øl- og vinrett.  Få med deg sommerens plateslipp med Fredholms Trio. Evald Fredholm (sang), Ole Nilssen (trekkspill) og Elin Christensen (fiolin) stiller med både lettbeinte viser fra Hedemarken og Paris. Trioen er verdenskjent på begge sider av Mjøsa. For fjerde år på rad skal de ha sommerkonsert i den rosa salen på Simenstad. Les mer under Det skjer og Fredholms trio- Pris kr. 125.-.  Servering før og etter konserten. Se egen beskrivelse av arrangementet annet sted under
«Det Skjer»Les mer 

På Simenstad baker vi i den gamle autentiske steinovnen i det unike bryggerhuset når det er “Sommer på Mjøsgårdene”. Derfor kan vi selge av Julie Prøysens nybakte rugbrød og duftende urtebrød med urter fra Simenstadhagen. Du kan også kjøpe nydelig bakst til kaffen og gode smaker fra hagen. Vår populære rabarbrasaft er kommet på flasker og rabarbrasyltetøyet er kommet på glass –  sikre deg sommersmaker til vinteren!

Maten er inspirert av årstida – smakfull, fargerik og overraskende. Dagferske urter og salater fra Brits økologiske kjøkkenhage. Du kan også få med piknikkurv fra gardskjøkkenet og nyte innholdet i lysthusene eller i hagen. Baksten og middagsrettene kommer fra den gamle vedfyrte bakerovnen i bryggerhuset og AGA – komfyren på gardskjøkkenet.
Etterpå kan du kjøpe med deg hemlaga Simenstad-smaker. Tips: Be om “Rabarbradronningens spesialiteter”.