Romantisk eventyrbryllup

Romantisk eventyrbryllup

Bryllup i staselige omgivelser

Et kyss i Syrinlysthuset eller et kjærtegn i den gule salongen. En magisk stemning er skapt for en av livets store dager. De runde bordene på festsalen er dekket. Flagget vaier i vinden og garden er pyntet til fest. Simenstad er som skapt for bryllup! Her kommer dere til dekket bord og kan nyte hvert et øyeblikk.

Hvordan kan et bryllup være hos oss?

På Simenstad kan vi dekke bryllupsmiddag for inntil 70 personer. Med de unike rommene både inne og ute, er det god plass til familie og venner gjennom hele festen.

Middagen serveres i festsalen, kaffe avece kan inntas i de historiske stuene. Er det ønske om dans, kan brudevalsen foregå på Rosasalen. De som ønsker rolige former, kan trekke seg tilbake i de vakre salongene nær dansen. Tillater været det, kan aperitiffen legges til hageanlegget.

Vi har god innsikt i hva som er egnede bryllupsmenyer og kan gi dere råd om både mat og drikke. Sammen kan vi skreddersy og skape unike rammer for den store dagen. 

Drømmested for bryllup

Mange drømmer om å legge bryllupet sitt til idylliske gardsomgivelser. Simenstad er perfekt for bryllupsfest. Dere får en staselig gard for dere selv med god plass både inne og ute.  Vielsen kan foregå i en av de vakre kirkene rundt oss, eller på garden.

Vielsen

Selve vielsen kan foregå i Ringsaker kirke fra 1100- tallet, eller en av de andre praktfulle kirkene i Mjøsområdet. Populært er også Glasskatedralen på Domkirkeodden, med sin storslagne arkitektur. Vi har også hatt en del vielser på garden

Bryllupsmiddagen

Bryllupsmiddagen blir ett av høydepunktene under bryllupsfesten. Vi anbefaler å legge en del arbeid i bordplassering.  Totalt kan vi ha rundt 70 bryllupsgjester under middagen. Mange inviterer med flere gjester på festen etter middagen.

Drikke

Simenstad har skjenkebevilgning og vi kan hjelpe med å finne fram til den riktige vinen. Simenstads egne fruktdrikker fra hagen er et populært alkoholfritt alternativ. 

Kaker

Mange vil gjerne bidra med kaker når det er bryllup. Vi setter opp kakebordet og serverer kokekaffe fra sølvkanner. 

Blomster

Dekorasjoner og blomster kan vi planlegge sammen. Pynt av bryllupsbordet er personlig. Vi finner ut av hva som kler dere og rommene og resten av garden.

Gode bilder

Simenstad er mye brukt som location for fotoshoot og filmer. Det er nydelige rammer for fotografering av det vakre brudeparet og de festpyntede gjestene.

Vi har kontakt med dyktige fotografer som kan hjelpe dere med å forevige den flotte dagen. Vi kan hjelpe til med praktiske ting slik at dere, sammen med gjestene, kan slappe av og nyte hvert øyeblikk.

Forlovelsesbilde av Haaken Simenstad og Helene Sorgendal. De giftet seg i 1913. Legg merke til hennes blyge blikk og hans sikre framtoning. Slik skulle kjønnsrollene være den gangen.

Gamledager, forlovet, ungt par, sittende, Simenstad gard

Overnatting

Simenstad har mange gode samarbeidspartnere og overnatting i nærheten i alle prisklasser.

«Takk for at dere fikk oss til å slappe av og nyte dagen. Vi fikk drømmebrylluppet vårt.» 

Brudepar

Hvordan kan et bryllup være på Simenstad?

Hjertelig velkomst

Etter vielsen samles alle for gratulasjoner i hageanlegget eller i stuene.  Det skåles i bobler og det er rørende øyeblikk. Sammen med dere legger vi til rette for de magiske bildene. Fotograferingen vil nødvendigvis ta noe tid. Vi har forslag til hva ventetida kan brukes til. Det er lenge siden frokost og servering av fingermat til aperitiffen er populært.

Mens brudeparet blir fotografert, forteller vi litt om bygningene og gardshistorien. Gjestene vil gjerne bli kjent med omgivelsene. Om ønskelig forterller vi om Braastad Cognac. Det hender også at brudeparet går rett til bords når fotograferingen er avsluttet. Gjestene har da funnet plassene sine  satt i den vakre festsalen.  Brudeparet blir tatt imot med stor applaus og gjerne musikk.

 

Bryllupsmiddagen

Bryllupsmiddagen blir ett av høydepunktene under bryllupsfesten. Forberedelsene krever både tid og planlegging. Med de omgivelsene som er på salen, blir det hyggelig, ikke stivt og kjedelig. Ved livets store dager bruker vi en blomsterdekoratør. Blomstene på bryllupsbordet er i samråd med brudeparet.

Totalt kan vi ha 70 bryllupsgjester. Dere får en bordplan som dere kan bruke når dere planlegger plasseringen av gjestene. Det er plass til inntil 50 gjester på festsalen. Her har vi runde bord. I det tilstøtende rommet, den mindre festsalen, har vi plass til 20 gjester, ved langbord. Talerne står mellom de to rommene og dette fungerer fint. Noen inviterer flere til kaffen, det har vi god plass til.

Bryllupsmenyen er tilpasset årstid og ønskene til brudeparet. Profilen vår er råvarer som komme fra garden og distriktet. På nettsiden står det mye om maten på Simenstad. Les mer der. Etter bryllupsmiddagen serverer vi kaffe/te i stuene i hovedhuset. Vi serverer gjerne slektens cognac og likør fra Braastad.

 

Brudevals og dans

Noen brudepar ønsker å ha med dans. Vi tilbyr danselokaler på storsalen i sidebygningen. Ballsalen vår er det største rommet på garden, og her kan alle svinge seg. Der kan det spilles høy musikk uten at det er sjenerende for de som heller vi prate og kose seg i salongene. Noen brudepar leier inn musikere, andre stiller med musikkanlegg.

 

Drikkevarer

Simenstad har skjenkebevilling og vanlige restaurantpriser på drikkevarer. Når det er bryllup, setter vi opp bar hvor det serveres øl, vin, drinker og alkoholfrie alternativer. I baren kan vi ha gin, vodka, whisky, vin, øl med og uten alkohol og mineralvann. Noen av gjestene ønsker alkoholfri drikke, som vi har flere lokale varianter av.

 

Bryllupskaker og kaffe

Dere kan gjerne ha med egne kaker. Det er gjerne hyggelig for familie og venner å bidra. På Simenstad har vi en egen sal beregnet på bryllupskaker. I det vakre rommet med dekorasjonsmaling fra 1860, kan alle stå rundt bordet og bli med på det romantiske øyeblikket brudeparet smaker på bryllupskaka sammen.

 

Nattmat

Noen ganger er det ønske om nattmat. Vår erfaring er at lune medisterkaker i god lompe er populært utpå natta, gjerne med en øl til.

 

Transport

Vi anbefaler å leie en buss og har kontakter for det. Erfaringsvis er det er rimeligere med buss enn med flere smådrosjer.

Vi kommer til å ha flere samarbeidsmøter slik at dere får være med og skape drømmedagen. Vi er vant med å ha store selskaper og kan komme med ideer og forslag. Når vi sammen har funnet det rette programmet, utarbeider vi kontrakt som gir trygghet både for brudeparet og oss.