Romantisk eventyrbryllup

Bryllup i staselige omgivelser

Et kyss i Syrinlysthuset eller et kjærtegn i den gule salongen. En magisk stemning er skapt for en av livets store dager. De vakre stuene er pyntet med elegant oppdekking av de runde bordene på festsalen. Flagget vaier i vinden og garden er pyntet til fest. Simenstad er som skapt for bryllup!

På Simenstad kan vi dekke bryllupsmiddag for inntil 70 personer. Med de unike rommene både inne og ute, er det god plass til  familie og venner gjennom hele festen.

Middagen serveres i festsalen, kaffe avece kan inntas i de historiske stuene og dansen foregår på Rosasalen. De som ønsker rolige former, kan trekke seg tilbake i de vakre salongene nær dansen. Tillater været det, kan aperitiffen legges til hageanlegget.

Jeg har god innsikt i hva som er egnede bryllupsmenyer og kan gi dere råd om både mat og drikke. Sammen kan vi skreddersy og skape unike rammer for den store dagen. 

Praktisk opplysninger

Dekorasjoner og blomster kan vi planlegge sammen. Etter deres ønsker pynter vi alle rom og dekker vakre bord. Mange vil gjerne bidra med kaker når det er bryllup, og jeg gjør i stand kakebordet og serverer kokekaffe fra sølvkanner. Simenstad har sjenkebevilgning og vi kan hjelpe med å finne fram til den riktige vinen. Simenstads egne fruktdrikker fra hagen er et populært alkoholfritt alternativ. Sammen planlegger vi dagen og kan hjelpe til med å formidle transport og overnatting, dersom det er ønskelig.

Vielsen

Selve vielsen kan foregå i Ringsaker kirke fra 1100- tallet, eller en av de andre  praktfulle kirkene i Mjøsområdet. Noen vil også vies i den unike Glasskatedralen på Domkirkeodden, med sin storslagne arkitektur. Vi har hatt en del vielser på garden, faktisk til alle årstider. For oss er det en spesiell opplevelse å få ta del i en så stor dag. 

Gode bilder

Simenstad er mye brukt som location for fotoshoot og filmer. Det er nydelige rammer for fotografering av det vakre brudeparet og de festpyntede gjestene.

Jeg har kontakt med dyktige fotografer som kan hjelpe dere å skape de riktige stjerneskuddene! Mange drømmer om å legge bryllupet sitt til idylliske gardsomgivelser, og det skjønner jeg godt!

Vi kan hjelpe til med praktiske ting slik at dere, sammen med gjestene, kan slappe av og nyte hvert øyeblikk.

Gamledager, forlovet, ungt par, sittende, Simenstad gard

Forlovelsesbilde av Haaken Simenstad og Helene Sorgendal. De giftet seg i 1913. Legg merke til hennes blyge blikk og hans sikre framtoning. Slik skulle kjønnsrollene være den gangen.

«Takk for at dere fikk oss til å slappe av og nyte dagen. Vi fikk drømmebrylluppet vårt.» 

Brudepar

Bryllup på Simenstad

Drømmested for bryllup

Simenstad er perfekt for bryllupsfest. Dere får en staselig gard for dere selv, en levende gard med fine omgivelser.

Vielsen kan foregå i en av de vakre kirkene rundt oss, eller på garden. Dersom vielsen skal være her, finner vi det stedet på garden som dere ønsker som ramme. Vi kommer til å ha flere samarbeidsmøter slik at dere får være med og skape drømmedagen. Jeg er vant med å ha store selskaper og kan komme med ideer og forslag.

 

Hjertelig velkomst

Etter vielsen tar vi imot gjestene i den historiske hagen eller i stuene. Sammen med dere legger vi til rette for de magiske bildene. Fotograferingen vil nødvendigvis ta noe tid, og det er viktig at dette ikke oppleves som «dødtid». Vi har forslag til hva ventetiden kan brukes til. Det er lenge siden frokost og servering av fingermat til aperitiffen er populært.

Mens brudeparet blir fotografert, forteller vi litt om bygningene og gardshistorien. Gjestene vil gjerne bli kjent med omgivelsene. Om ønskelig forteler vi om til Braastad Cognac. Det hender også at brudeparet går rett til bords når fotograferingen er avsluttet. Gjestene er da ferdig med aperitiffen og har satt seg i den vakre festsalen.  Brudeparet blir tatt imot med stor applaus og gjerne musikk.

 

Bryllupsmiddagen

Bryllupsmiddagen blir ett av høydepunktene under bryllupsfesten. Forberedelsene krever både tid og planlegging. Med de omgivelsene som er på salen, blir det hyggelig, ikke stivt og kjedelig. Ved livets store dager bruker jeg en blomsterdekoratør. Blomstervalget er i samråd med brudeparet.

Totalt kan vi ha 80 bryllupsgjester. Dere får en bordplan som dere kan bruke når dere planlegger plasseringen av gjestene. Det er plass til inntil 60 gjester på festsalen. Her har vi runde bord. I siderommet  har vi plass til 20 gjester, og altså plass til 80 middagsgjester. Noen inviterer flere til kaffen, det har vi god plass til.

Bryllupsmenyen er tilpasset årstid og ønskene til brudeparet. Profilen vår er råvarer som komme fra garden og distriktet. Maten er laget på garden, helt fra grunnen. På nettsiden står det mye om maten på Simenstad, les mer der.

Etter bryllupsmiddagen serverer vi kaffe/te i stuene i hovedhuset. Vi serveres gjerne slektens  cognac og likør fra Braastad.

 

Brudevals og dans

Noen brudepar ønsker å ha med dans. Vi tilbyr danselokaler på storsalen i sidebygningen. Ballsalen vår er det største rommet på garden, og her kan alle svinge seg. Der kan det spilles høy musikk uten at det er sjenerende for de som heller vi prate og kose seg i salongene. Noen brudepar leier inn musikere, andre stiller med musikkanlegg. Vi har malte golv overalt og setter pris på om gjestene tar hensyn til det ved valg av skotøy. Stilettheler er ikke gulvenes favoritt.

 

Drikkevarer

Simenstad har skjenkebevilling og vanlige restaurantpriser på drikkevarer. Vi får vi god veiledning fra vår vinimportør. Når det er bryllup, setter vi opp bar hvor det serveres øl, vin, drinker og alkoholfrie alternativer. Baren er i det hyggelige, gamle kjøkkenet med peis og langbord, eller i vår ølstue i bryggerhuset. I baren kan vi ha gin, vodka, whisky, vin, øl med og uten alkohol og mineralvann. Noen  av gjestene ønsker alkoholfri drikke, som vi har flere varianter av. Vi fakturerer medgått drikke. I baren kan det være aktuelt med bonger, alt etter avtale.

 

Bryllupskaker og kaffe

Dere kan gjerne ha med egne kaker. Vi tilbyr også å bake kaker til kakebordet, men det er gjerne hyggelig for familie og venner å bidra. På Simenstad har vi en egen sal beregnet på bryllupskaker. I det vakre rommet med dekorasjonsmaling fra 1860, kan alle stå rundt bordet og bli med på det romantiske øyeblikket brudeparet smaker på bryllupskaka sammen.  Alle kan få tatt bildene sine.

 

Nattmat

Noen ganger er det ønske om nattmat. Vår erfaring er at lune medisterkaker i god lompe er populært utpå natta, gjerne med en øl til.

 

Praktisk info

På nettsida vår kan dere se forskjellig alternativ til overnatting i området.  Når det er store arrangement som bryllup, er det ofte ønskelig med flere typer overnatting og flere prisklasser. Voksne vil gjerne ha høg standard og vil synes det er spennende å få oppleve verdens høyeste trehus – Wood Hotel i Brumunddal, sju minutters kjøring til Simenstad. Andre vil synes det er greit med motellet på Rudshøgda med en kilometers gåavstand. Noen foretrekker kanskje å slå opp telt på en av campingplassene rundt oss.

Jeg anbefaler å leie en buss og har kontakter for det. Erfaringsvis er det er rimeligere med buss enn med flere smådrosjer.

Bryllup er en stor sak, og når vi sammen har funnet det rette programmet, utarbeider vi kontrakt som gir trygghet både for brudeparet og oss.