Grønn Gourmet–workshop

Bli kjent med nye, smakfulle retter 

Grønn Gourmet er en del av matgleden på Simenstad, og  står for mat som er økologisk, sunn, fargerik og overraskende. Det kan være tilbehør til kjøtt og fisk, eller ren vegetar.

Hos oss kan du ta med deg vennegjengen, arbeidskollegaer, naboen eller møte andre med samme kjærlighet for mat. Bli kjent med nye, smakfulle retter og det lærerike i å smake sammen med andre. Velkommen til en inspirerende og trivelig stund.

Bønnegryte, kjøkkenet, matretter, Simenstad gard

Egensmak og helhet

Grønn Gourmet handler om å være skapende med mat. Det er på mine fargerike buffeter jeg boltrer meg mest. Jeg streber mot at alt skal passe sammen, og hver rett skal ha en egensmak som er god nok til at du kan spise den alene. Det skal være flotte farger og kontraster, forskjellige konsistenser og overraskende smaker. Tilsammen skal det danne en helhet, hvor elementene støtter hverandre. 

Maten skal gjøre godt – ikke bare smake godt. Jeg får mye respons på det overraskende tilbehøret mitt og deler gjerne mine hemmeligheter. 

Bli med i kjøkken- og urtehagen og måltidslaging på gardskjøkkenet – sammen finner vi fram til rike smaker.

Vi legger vekt på langtidssteking av kjøtt og fisk sammen med årstidas goder råvarer. Jeg elsker de gode prosessene dette skaper og felles begeistring på kjøkkenet!

Impulser å ta med

Gjennom denne workshopen får du med deg impulser hjem. Oppskrifter og prinspipper for å hente fram de dype smakene –som vi alltid er på jakt etter. Våge å bruke krydder og urter, og metoder for å dempe ned om det blir for sterkt. Langtidssteking er virkningsfullt, ikke bare på kjøtt og fisk, men også på grønnsaker.