Grønn Gourmet–workshop

Bli kjent med nye, smakfulle retter 

Grønn Gourmet er en del av matgleden på Simenstad, og  står for mat som er økologisk, sunn, fargerik og overraskende. Det kan være tilbehør til kjøtt og fisk, eller ren vegetar.

Her kan du ta med deg vennegjengen, arbeidskollegaer, naboen eller møte andre med samme kjærlighet for mat. Bli kjent med nye, smakfulle retter og det lærerike i å smake sammen med andre. Velkommen til en inspirerende og trivelig stund.

Bønnegryte, kjøkkenet, matretter, Simenstad gard

Egen smak og helhet

Grønn Gourmet handler om å være skapende med mat. Det er på mine buffeter jeg boltrer meg mest. Alt skal passe sammen, og hver rett skal ha en egen smak som er god nok til at du kan spise den alene. Tilsammen skal det danne en helhet, hvor elementene støtter hverandre. Det skal være flott farger og kontraster.

Overraskelser

Den beste maten er den sunneste, er motto. Maten skal gjøre godt – ikke bare smake godt. Jeg får mye respons på det overraskende tilbehøret og deler gjerne mine hemmeligheter. Bli med i kjøkken- og urtehagen og måltidslaging på gardskjøkkenet. Vi bruker byggryn, spelt, bønner, grønnsaker, urter, frukt og bær og legger vekt på rike smaker og fine farger!

Impulser å ta med

Gjennom denne workshopen får du med deg impulser hjem. Oppskrifter og prinspipper for å hente fram de dype smakene –som vi alltid er på jakt etter. Våge å bruke krydder og urter, og metoder for å dempe ned om det blir for sterkt. Langtidssteking er virkningsfullt, ikke bare på kjøtt og fisk, men også på grønnsaker.