Bli med på Downton Abbey Party 6.juni 2020

Det er med stor gled vi tilbyr et spennende alternativ til sommerfest. Garantert noe dine venner /kollegaer ikke har vært med på før. Bli med på en tidsreise og opplev «Dinner at the Manor», Garden Party og flott kostymer. 

Kleskode

La deg gjerne inspirere av Downton Abbey i klesvegen. Et tips: Karer med sløyfe /vest. Damer med hodepynt. Kleskoden er ment som inspirasjon, og det skal ikke så mye til! Du kan komme med lang eller halvlang kjole/skjørt og alt fra dress til kjole og hvitt. Damene får sjelden brukt «sikjolen», så ta gjerne fram finstasen og la «juvelene» rasle. Lange smykker, hansker, hårpynt av forskjellig slag, eventuelt hatt. Mye fint «kvalitetsjugel» å få kjøpt for en billig penge. Søk også etter Downtown Abbey, Titanic eller Great Gatsby på nett.

 

For spørsmål, kontakt vertinne Brit Skurdal Braastad tlf. 930 66582

Hvorfor Downtown Abbey på Simenstad? Vertinne Brit er glad i temaselskap, og alt fra enkle Prøysenmåltider til elegante operaemiddager har funnet sted i vakre omgivelser på Simenstad. ”Det litterære kjøkken” er også skapt her. Brit synes det er spennende å levendegjøre en tidsperiode og å presentere mat, pynt, og litteratur /musikk /fortellinger som hører et tema eller svunne tider til. Vertinnen på Simenstad lar seg fascinere av det britiske, og England representerer for mange nettopp eleganse og stil. Interessen for engelsk litteratur og film er bakgrunnen for Downton Abbey party. Parallellen og koblingen til England og Downton Abbey-miljøet er klar, selv om norske forhold er langt enklere. På Simenstad er det like fullt rom for glamorøse fester. Er det noe folk forbinder med storgårdene rundt Mjøsa, så er det ball og festligheter i bygninger skapt for slike formål. Balltradisjonen hører 1800-tallet til, men har sovet sin tornerosesøvn de siste hundre år. Simenstad er spesielt egnet for å finne fram igjen tradisjonen fra fordums tid. Gården har autentiske stuer og saler med dekorasjonsmaling av ypperste kvalitet, og ikke minst møbler som har fulgt stedet. Hele 22 ildsteder, herav etasjeovner, peiser og en bakerovn. For familien, som tar vare på et slikt anlegg, er det meningsfylt med vern gjennom bruk og å dele kulturarven med andre – deriblant ved hjelp av festlige arrangementer.  
Å aktivisere et slikt miljø krevde tradisjonelt sett et omfattende system. I storgardsmiljøet rundt Mjøsa var det mye tjenestefolk på gårdene, og livet på de største gårdene fortonet seg gjerne på lignende vis som det man ser portrettert i Downton Abbey, nemlig en verden preget av «upstairs and downstairs» – overklasse og tjenerskap. Herskapet kunne ha kontinentale vaner og levde i et miljø påvirket av impulser fra Europa både når det gjaldt interiør, moter, musikk og dans. Ingen har beskrevet forholdet mellom det norske «upstairs» og «downstairs» bedre enn Alf Prøysen. De vakre bygningene på Simenstad står jo også – bokstavelig talt – høgt hevet over den nærliggende Prøysensstua på alle måter. Ingen slår engelskmennene når det gjelder historiske filmer og serier. Downton Abbey er den dyreste serien som er laget i England, og har siden premieren vunnet et enormt publikum verden over.  Handlingen strekker seg over tidsrommet 1910 -1930 – en spennende periode med gjennomgripende endringer i samfunnet. Downton Abbey er nemlig ikke bare ”glamour ”, men forteller like fullt om klassestrukturer og holdninger som utfordres og tilpasses en ny tid. For vertinnen på Simenstad er perioden særlig appellerende når det gjelder design, farger, god smak og kvalitet. Mange er allerede Downton Abbey-frelste, mens andre ennå ikke har sett serien, og har potensielt 52 kvalitetsepisoder det er vel verdt å finne fram til. For spørsmål, kontakt vertinne Brit Skurdal Braastad tlf. 930 66582