Simenstad, en av de flotte gårdene ved Mjøsa, ønsker velkommen til å oppleve fellesskap og høytid i nasjonalromantiske rammer. Vertskapet på Simenstad vil dele kulturarven, og synes det er ekstra stas å ta i bruk gamle stuer og saler på selveste grunnlovsdagen. Nydelige smaker fra Simenstadkjøkkenet servert i staselige omgivelser, allsang og fortelling under middagen.

 

17. mai meny

-Rabarbradronningens aperitiff

-Norges beste rømmegrøt og solbærdrikk

-Det største trauet på stabburet fylt med spekemat

– Smakfulle salater og spennende tilbehør

-Simenstads store dessertbord med grunnlovsdesserter

 

Middag kl. 15.00 og kl 17.00

Pris kr. 550.- Barn under ti år halv pris.

Alle rettigheter.

Bordbestilling til brit@simenstadgard.no     eller tlf.  930 66582

 

Beskrivelse

Nasjonaldagen er en festdag med gode tradisjoner også i matvegen. På Simenstad har valget falt på  den norskeste 17.mai- menyen;  Spekemat og rømmegrøt. Margit, som aldri sparer på råvarene, er fast rømmegrøtkoker. Spekeskinka var klar da gauken gol, sa de gamle, og på Simenstad fylles det største trauet med salte godbiter. Hønene på nabogarden har bidratt til den kortreiste eggerøra, urter kommer fra egen kjøkkenhage og salatene med nye smaker gjør den fargerike bufféen komplett. Finalen, dessertbordet, blir servert i Eidsvollsrommet, der vakker dekorasjonsmaling og bilder av Eidsvollsmennene utgjør en passende ramme. På nasjonaldagen byr dessertdronningen på grunnlovsdessert, bløtkake, hermetisert frukt, kokt med klassiske konserveringsmetoder og puddinger som kler miljøet på den gamle gården. Den som vil, kan bestille en Braastad til kaffen.

Simenstad var stedet for en av landets første 17.mai-fester i 1835. Vi forteller gjerne om denne historiske hendelsen. Først i 1836 ble det lov å markere grunnlovsdagen som da ble offisiell nasjonaldag.


Tilbakemelding fra en 17. mai gjest

Kjære Brit & Gisle + Peder, samt Margit og Guri.

 Tusen takk for en fantastisk flott 17. mai-feiring hos dere på Simenstad gård! Været og dagen gjorde sitt til at rammen om festen var på topp; Hedmarkens breie bygder ER vakre i mai. Som vertskap er dere i særklasse, dere byr på dere selv og hjemmet deres, og samtidig «spleiser dere» ulike folk, og inkluderer. Så … Vi storkoste oss med velsmakende & delikat kortreist mat og drikke; snakket med kjente og ukjente; sang sammen; lyttet til både sang, piano og gitar, samt til historier … bedre kan det knapt bli.
Sukkene våre da vi vel var kommet hjem, handlet ikke bare om «mette mager», men om en inderlig GOD opplevelse og en tilfredshet med å ha fått være tilstede nettopp her denne dagen. Takk også for særlig omtanke for min gamle far og hans diabetikerdiett. Det blir bare go’ord om Simenstad, om «evenementet» og om dere, – vi kommer gjerne igjen!