For sjette år på rad ønsker vi velkommen til Simenstad 17. mai, til festpyntet gard, 17. mai middag på festsalen og et bugnende dessertbord og kaffe i de historiske salene og stuene.  Noen kommer alene eller som par, andre har med flokken sin. Sammen feirer vi dagen, og om været slår til, kan også hageanlegget med uteplasser og verandaer nytes. Når du kommer inn i det vakre tunet med den hvite snekkergleden ved inngangspartiene, får servert rabarbra – aperitiff, mens flagget veier i vinden, er du garantert 17. mai stemning!

 

Da sønnen vår Peder var ferdig på barne – og ungdomsskolen, måtte vi se oss om etter en ny måte å feire 17. mai på. Ettersom vi nå ikke lenger hadde tilknytning til skolen, ønsket vi å skape vår egen tradisjon. En av landets første 17. mai feiringer foregikk på Simenstad i 1835, noe vi gjerne forteller om. Det er ingen gang at gården kommer så til sin rett som nettopp nasjonaldagen, og det å få komme til en gammel gard 17. mai, er en populært. Du kan bestille bord til kl. 15.00 eller kl. 17.00 og dere bør avsette 2.5–3 timer.    

Nasjonaldagen er en festdag med gode tradisjoner også i matvegen. På Simenstad har valget falt på den norskeste 17. mai-menyen;  Spekemat og rømmegrøt. Vi sparer aldri på råvarene. Spekematen var klar da gauken gol, sa de gamle, og på Simenstad fylles det største trauet med salte godbiter. Røkelaks er selvfølgelig også på menyen. Hønene på nabogarden har bidratt til den kortreiste eggerøra, urter kommer fra egen kjøkkenhage, og salatene med nye smaker gjør den fargerike bufféen komplett.

Finalen, blir servert i Dessertbordrommet, kaffe fra sølvkanner skjenkes i Eidsvollsrommet, der vakker dekorasjonsmaling og bilder av Eidsvollsmennene utgjør en passende ramme. Vertinne Brit er kjent for sine dessertbord med inspirasjon fra Hanna Winsnes og Henriette Schønberg–Erken. På nasjonaldagen byr dessertdronningen på grunnlovsdessert, bløtkake, frukt fra Simenstadhagen lagt på glass med klassiske konserveringsmetoder, og selvfølgelig puddinger, som kler miljøet på den gamle gården. Den som vil, kan bestille en Braastad til kaffen.  

Velkommen til å feire den vakre maidagen sammen med oss!

Med hilsen Brit og Gisle Braastad

Middag kl.15.00 og kl. 1700

Pris kr. 590,- Barn under ti år halv pris.
Du kan bestille bord til kl. 15.00 eller kl. 17.00 og dere bør avsette 2.5–3 timer.    

Prisen inkluderer aperitiff, 17.mai middag med mange retter, stort dessertbord, kaffe/te, staselige omgivelser, fortelling og fellesskap.

Alle rettigheter.