Fra sal til sal på Simenstad

30. juni–21. juli kl.13.00 og kl.15.00

Opplev den historiske gården

På autentiske Simenstad, i Prøysens rike, blir dere ønsket velkommen av den fargerike vertinnen og kulturhistoriker, Brit Skurdal Braastad, som vil by på en personlig opplevelse med glimt inn i norske tradisjoner og matglede. Bli med Brit inn i hovedbygningene og hør om livet på gården før og nå. Omvisningen avsluttes i Storstua med et glass kjølende rabarbrapunsj. Du kan også nyte et måltid i de vakre stuene. Dette må bestilles på fohånden.

TID: Hver dag de åpne dagene kl. 13.00 og kl. 15.00
STED: Simenstad Gard på Rudshøgda
PRIS: for omvisning: Kr 125,-  

Er dere mange, er det greit å forhåndsbestille. Ellers er det mulig å kjøpe billett når du kommer.

Se hva du kan oppleve

 «Fra sal til sal» er en kåserivandringen som gir et bilde av livet på Simenstad – en storgard på Hedmarken før og nå. 

Få svar på hvorfor Simenstad har så mange store bygninger, flere saler og stuer? Hvordan var «sjølvesfolket»? Hvor bodde tjenestejentene og gardskarene? Hvordan var festlivet og balltradisjonen? Hvordan ble en slik storgard styrt og hvem hørte til i gardssamfunnet? Hvordan oppleves det for en moderne familie å leve og bo her i dag?

I tillegg til omvisningen kan du unnde deg en matopplevelse. Brit har mange retter å by på og det meste er hentet lokalt også fra egen kjøkkenhagen. 

Kombiner omvisningen med et godt måltid 

Simenstad er en storgard som har alt; vakre originale dekorasjonsmalinger i stasstuer og saler, møbler som har fulgt gården, staselige vedovner og ildsteder. Alt er ivaretatt og restaurert, og Simenstad har fått Olavsrosa for dette arbeidet. Unn deg selv et godt måltid i disse fantastiske omgivelsene.

«…og såleis at framande gjerne kjem innom dørene der og aukar den rikdom som finst der før med alt det dei sjølve er»

Halldis Moren Vesaas