Praktisk info grupper på tur

Varighet for besøket

For å få med mest mulig av universet som er skapt på Simenstad, bør dere ha minimum en og en halv time, helst to.

Kapasitet

Hvor mange kan Simenstad ta imot? Vi har plass til 80 gjester, men de fleste grupper  er mellom 30 – 60 personer. Ofte kommer gjestene i buss. Bussen kan kjøre helt fram til hovedinngang. Gardsbesøk-tilbudene på Simenstad er relatert til årstider, sommer som vinter.

Lett adkomst

I tunet er det god plass til store busser, og det er mulig å kjøre helt fram til hovedinngangen.

Hvordan er det for gjester som er dårlig til beins? Når vi får det spørsmålet, svarer vi at trappene er brede og gode å gå i, mange med gåstoler har satt igjen skyssen sin i første etasje og får en støttende hand opp om det trengs. Vi har også båret opp mange rullestoler når vekten er innen rimelighetens grenser. Når det er buffet, tilbyr vi å servere de som er dårlig til beins.Mektige hovedbygninger i to etasjer er en del av byggeskikken på storgårdene rundt Mjøsa. De flotte salene ligger alltid i andre etasje. Vi har plass til å dekke i første etasje om det er ønskelig. 

Allergier

Spesielle allergier og matbehov er vi godt vant med å håndtere. Vi ønsker at alle skal få en god matopplevelse og setter pris på at behovene er meldt inn på forhånd. 

Smaker med hjem

En del gjester har ønsket å kjøpe noen av våre gardsprodukter, og vi har lagt til rette for et lite utvalg. Jeg nevnte min interesse for mat og matkultur fra barnsben. Her på Simenstad kan denne interessen til fulle dyrkes, med alle mulighetene dette gir. Gardens spesialiteter er blitt etterspurt.  Ikke minst gjelder dette gardens sylte som serveres på bakerovnsbrød fra egen ovn. Rundt juletider er dette sterkt ettertraktet både som salgsvare og ved servering.