Feir den store dagen på Simenstad

Konfirmajson

Konfirmasjonen er en stor dag for ungdommen og familien. Begivenheten blir husket enda bedre om du kan skreddersy feiringen i intime, særegne lokaler. Mange foreldre og besteforeldre har lyst til å gjøre noe ekstra den dagen ungdommen skal konfirmeres.

Benytte anledningen

Det er ikke så ofte vi samler familie, slekt og venner i dag. Derfor er konfirmasjonen en fin anledning til invitere alle som betyr noe for oss. Da vår Peder skulle konfirmeres, tenkte vi at vi virkelig ville slå til og samle alle sammen. Det har vi aldri angret på!  

Jente, bunad, krone, festdrakt, konfirmasjon

«Tusen takk for en veldig flott dag i supre omgivelser hos dere. Konfirmanten og vi andre storkoste oss og følte oss så velkomne – og Brit ordnet alt. Så privilegerte vi er som kan oppleve en slik festdag på vakre Simenstad. Tusen takk, vi kommer veldig gjerne igjen!»

Familien Holland – konfirmasjon

Mat og drikke

Det er hyggelig å starte selskapet med sprudlende rabarbra apertiff – med eller uten alkohol, kanskje ved syrinlysthuset? Eller i en av de vakre stuene? Jeg har god erfaring med «Plukkmat fra Hedmarken», en mellomting mellom tapas og koldtbord. Den har tapasens spennende smaker og koldtbordets raushet med både varme og kalde retter. Både store og små skal få sitt.  Rabarbrasaft eller eplesaft fra egen hage passer godt til maten. Jeg er også behjelpelig med å plukke ut den helt riktige vinen.

Fantastiske bilder

Simenstad er mye brukt som location for fotoshoot og filmer og er nydelige ramme for fotografering av din sønn eller datter. Jeg har kontakt med dyktige fotografer som kan hjelpe dere å skape de riktige stjerneskuddene!

Praktisk info

På Simenstad tar vi bare ett konfirmasjonsselskap, det innebærer at dere får hele anlegget for dere selv. Vi pynter de vakre stuene, serverer nydelig mat og gjennomfører dagen som dere ønsker. Mange ønsker å bidra med kaker når det er konfirmasjon, og jeg gjør i stand kakebordet. Slik kan dere, sammen med gjester, slappe av og nyte dagen og samværet. Vi setter opp gavebord og er behjelpelig med prosjektor om det skal vises bilder eller video. Simenstad er den perfekte rammen for konfirmasjonsfester med 35–80 gjester.

Sagt om Simenstad

Utdrag fra boka Mjøsgårdene–skapt for selskapelighet.

Tekst av Ingeborg Sørheim

Skapt for selskapelighet

Så strømmer gjestene inn i hovedbygningen og opp på salen i andretasje. De fleste større gårder har flere stuer nede og sal i andre etasje. Den er alltid hovedetasjen i større hus, det være seg slott, palasser, herregårder eller landsteder. Da måtte det være slik på mjøsgårdene også, må vite. Hovedetasjen er ofte markert med større takhøyde og høyere vinduer, og disse skulle helst være mange – og med utsikt over hagen.

Festsalen kan ta nitti til bords. Ballsalen ligger i den andre bygningen, og ved store selskap som bryllup og jubileer, er begge bygningene i bruk. På mange tun går det tydelig fram hva som er hovedbygning og hva som er kårbolig. Her er de likeverdige, det viser at husene har vekslet mellom å være bolig for sjølfolk og kårfolk. Nå er begge hus til bruk i gjestevirksomheten.