17.mai er vi så glad i...

Velkommen til 17.mai på Simenstad

Drømmer du om 17. mai i nasjonalromantiske omgivelser i et privat hjem? Vi ønsker å feire nasjonaldagen sammen med deg. Sjelden kommer den gamle garden så til sin rett. Simenstad har bokstavelig talt bunaden på, og framstår i festdrakt. Her får du en høgtidsdag med nasjonalarv og fellesskap. Vi har mange rom og mange bord. Velkommen alene eller med flokken din til trygge omgivelser.

PRAKTISK INFO

TID: kl. 15.00–kl. 1800.
Bordbestilling

PRISER: kr. 950,-
Barn under 12 år halv pris

Prisen inkluderer aperitiff med fingermat, 17. mai middag med mange retter, fortelling, allsang, tale, toner fra flygelet, grunnlovsdessert, kaffe fra sølvkanne, staselige omgivelser.

Alle rettigheter

Simenstad-gard-tun_Foto_(C)_Markus_Søgård

Behov for fellesskap

Da sønnen vår ble ungdom og vi ikke lenger hadde tilknytning til skolen, måtte vi se oss om etter en ny måte å feire 17. mai på. Vi bestemte oss da for å åpne 1700–talls bygningene med vakker dekorasjonsmaling, ta i bruk stuer og saler, by på tradisjonsrik 17. mai meny, felleskap og flagget til topps.

Nå gleder vi oss til nasjonaldagen og når gjestene kommer til gards i sin fineste pynt. Noen kommer alene eller som par, andre har med hele flokken sin. Inne på det grønne tunet med de hvite bygningene får de servert frisk rabarbraaperitiff, og kan nyte utsikten med flagget vaiende i vinden. Sammen feirer vi dagen, og om været slår til, kan også hageanlegget med uteplasser og verandaer nytes.

Tradisjonsrik meny

Nasjonaldagen er en festdag med gode tradisjoner også i matvegen. På Simenstad har valget falt på den norskeste 17. mai-menyen; spekemat og rømmegrøt. Vi sparer aldri på råvarene. Spekematen var klar da gauken gol, sa de gamle, og på Simenstad fylles det største trauet med salte godbiter. Hønene på nabogarden har bidratt til den kortreiste eggerøra, urter kommer fra egen kjøkkenhage, og salatene med nye smaker gjør den fargerike bufféen komplett.

Finalen Grunnlovsdessert blir servert i Eidsvollsrommet der vakker dekorasjonsmaling og bilder av Eidsvollsmennene utgjør en passende ramme. Simenstad er kjent for desserter med inspirasjon fra Hanna Winsnes og Henriette Schønberg–Erken. På nasjonaldagen byr vi på grunnlovsdessert, en 17. mai dessert som var brukt over hele landet der rabarbraen så vidt var kommet. Kokekaffe skjenkes fra sølvkanner. Den som vil, kan bestille en Braastad til kaffen

Historisk sus

Simenstad var stedet for en av landets første 17. mai-fester i 1835. Jeg elsker å fortelle om denne historiske hendelsen som faktisk er Norgeshistorie. Først i 1836 ble det lov å markere grunnlovsdagen som da ble offisiell nasjonaldag. 

Velkommen til å feire den vakre maidagen sammen med oss!