— Media og location —

Vertinne Brit Skurdal Braastad har alltid samarbeidet mye med presse og media. Her ligger noe av forklaringen på alle de fine bildene på nettsida. Mange dyktige fotografer har latt seg inspirere av stedet.

Brit har alltid prosjekter på gang, nye retter å presentere og mye på hjertet. Som tidligere journalist har hun erfaring med å legge til rette for fotografering. Temamat og årstidstenkning er hennes varemerke, og det har resultert i mange fine artikler i magasiner og blad, avisartikler og også TV-innslag. Med stor lidenskap går hun inn i ulike temaer og ynder å finne fram den rette duken, det rette serviset og rette rommet. På Simenstad er det mange stemninger å by på som egner seg for fotografering.

— Eivind Hellstrøm —

Eivind Hellstrøm og TV3 har laget flere program fra Simenstad, heldigvis av det trivelige slaget. Når Hellstrøm har besøkt Mjøsområdet og hatt bruk for «TV kjøkken», har valget falt på Simenstad.

Kjendiskokken har vist seg å være en likandes kar og raus med ros: «Det virker som om du har alt på stell Brit. Du har så mye å by på, så mye spennende. For et flott kjøkken, for et sted».

Ett av programmene tok for seg Prøysenretten grynpølse, en av profilrettene på Simenstad. Hellstrøm har også vært involvert i den årlige Lutefiskfestivalen og har presentert akevittene sine på garden.

— Andreas Viestad —

Andreas Viestad er et inspirerende bekjentskap, og gardkjerringa gleder seg stort over den nye, store kjøttkokeboka med fokus på å bruke hele dyret.

Brit ble kjent med Andreas i forbindelse med TV-programmet «En bit av Norge» og den engelske versjonen «New Scandinavian Cooking», som blir vist for 200 millioner.

«Her på Hedmarken er det rikelig med råvarer av det aller meste», sa Anders Viestad da de laget program fra Mjøsområdet. På Simenstad var det naturligvis storfekjøtt som sto på menyen.

— New York Times —

I april 2016 kom to medarbeidere fra New York Times sin nettutgave for å skrive om allemannsretten i Norge. Hamar og Ringsaker var ett av besøksmålene, og fokuset her var pilegrimsvandring.

Brit ble spurt om å presentere Norsk matkultur. Kulturhistorikeren var i sitt ess da hun fikk lage en meny basert på de urnorske råvarene og konserveringsteknikkene.

— Artikler om Simenstad —

Brit Skurdal Braastad skriver om mat og var flere år spaltist i bladet «Norske Hjem», tidligere  «Gamle Hus, Interiør og Hager».

Se artikler om Simenstad gård:

Byr på seg sjøl – HRR-Magasin

Mjøsgårdene – skapt for selskapelighet

Et Nobelkjøkken blir til – Gamle hus, Interiør og Hager

Imponerende interiør på Simenstad – Norske Hjem

Norske julehjem 2013 – Allers

En smak av Prøysen – Tara

Livets store dager – Skal Dit

 

 

 

 

— Farmen —

Farmen 2014 besøkte flere ganger Simenstad. Brit ble brukt som matfaglig ekspert, Peder fikk i oppdrag å vise fram en «storgard». Ett av ukesoppdragene ble lagt hit, og alle deltakerne bodde på Simenstad i et helt døgn.

Historia gikk ut på  at godseieren Niels, som eide Lia gård, trengte hjelp. Gjengen fra Lia måtte dra til godset, (Simenstad), for å forberede en stor selskapsmeny med matlaging, oppdekking og servering. Deltakerne skulle settes 100 år tilbake i tid.

— TV ØST —

I 2015 var Simenstad med i serien «Storgårder i Innlandet». Tidligere statsarkivar Per-Øivind Sandberg er fortelleren i hvert enkelt program. Kari Bay Haugen intervjuer eierne og er opptatt av framtida til gardene.

Gamle filmklipp og bilder bidrar til å visualisere historia. På Simenstad deltok både Gisle, Brit og Peder Braastad.

— Location —

Simenstad blir også benyttet som arena for produkt – presentasjoner. Sammen med Ricardofoto har det blitt kalendere og plakater til butikker rundt om i landet. Gjøviklefse har brukt oss, og det har vært flere motefotograferinger.

Motefotografene vil gjerne vise sesongens moter i andre omgivelser og gir tilbakemelding på at miljøet på Simenstad egner seg godt for location.

Noen av bildene som vises her er tatt av Jens Haugen, årets fotograf fire år på rad.

Trenger du en spennende location
for bilder eller film?

— Litteratur om Simenstad —

«En reise rundt Mjøsa», Ebba Espeland og Trygve Indrelid, 2015
«Mjøsgårdene – skapt for selskapelighet», Ingborg Sørheim, 2012
«Bakerovn», Else Rønnevig, 2012
«Gamle hus – Inspirasjon og mange gode råd», Else  Rønnevig, 2004
«Matkulturen i Løkjedalen», Brit Skurdal Braastad, 2008 artikkel i boka «For nå ska je førtælja»
«Vakre gårder. På besøk i vår kulturarv», Eva Valebrokk, Teknologisk forlag 2000, Veldre Bygdebok 1974
Ringsaker Historielag: «Ringsakboka», alle bind.
Eivind S. Engelstad, «Storgårder i Norge», Hjemmenes forlag 1963, B.2

— Fotografer —

Esten Borgos, Ricardofoto, Kari – Marte Frøyset (Norske Hjem), Else Rønnevig, Jens Haugen, Are Simensen, Amund Grytting, Johan BrunStefan Faldbakken, Jens Jensrud HA, Arild Kristiansen, Knut Landgraff, New York Times, Camilla Engum PaulsenNina Ruud, COL – Foto, Tara.