Julelunsj på Simenstad

Velkommen til gardsjulelunsj

Velkommen til julelunsj hjemme hos oss på Simenstad. Kombiner gjerne gardsjulelunsj med dagsmøte, heldagsmøte eller kveldsmøte.

Stemningen som oppstår på julegarden Simenstad er magisk og gjør noe med gjestene. Rammene rundt julelunsjen gir grobunn for nye tanker, inspirasjon og  fellesskap. Gardsjulelunsj kan være en hyggelig juleavslutning og et etterlengtet pusterom i førjulstida.

Vi har flere møte – og grupperom på garden og tilpasser etter gruppens størrelse. Hele julegarden er reservert for deg og gjestene dine!

Vårt mål er at folk skal få en vellykket møte, kose seg og komme i julestemning!

Jul, dekka bord, Simenstad, kjøkkenet, julestemning

Julelunsjmeny

Vertinnens juleklem

Vertinnens vørterkake med G35 og kokekaffe fra misjonskjelen

Julelunsjbord

Nabosvin med røtter fra Hedemarken. Hakk i hæl med rødkål, surkål, julepotet og rød byggryn. Chutney og eple/pære og tyttebærkompott. Friskt grønt og saus som legger seg på ribbeina.

Julesøtt

Nedlagt frukt fra Simenstadhagen med hjemmelagd vaniljekrem og julekaramellisert strø.

Juleknask

Julefrukt og nøtter med kaffe/te/julebrus fra Hamar og vann. Står i møterommet under hele møtet.

En julegard for dere selv

Vi legger til rette for både små og større bedrifter som trenger rom for seg selv i inspirerende omgivelser. Det er plass for opptil 70 personer. Her finner du julepyntede rom av alle slag med hvert sitt særpreg.

Vertinne Brit, kakefat, julekaker, adventssøndager

Julegardslunsj

Hos oss kan vi friste med fargerik og smakfull julelunsj eller flere retters julemiddag i stemningsfulle omgivelser.  De gode måltids-opplevelsene binder folk sammen. Atmosfæren i førjulstida mellom hus, folk og mat er magisk.

Hva skal til for et vellykket møte i førjulstida?

Julegarden Simenstad gir en totalopplevelse. I de historiske omgivelsene finner du ro til å ta gode beslutninger, drøftinger, finne nye tanker, motivasjon, kreativitet, begeistring og positiv energi.

Forbered et nytt år, landes det en avtale, så hvorfor  ikke sables champagnen!

Fasiliteter

  • Møterom små og store
  • Trådløst nett, prosjektor og møteutstyr
  • Konferansesal for 55 personer
  • Bespisning inntil 70 personer
  • Fargerik og smakfull julelunsj
  • Fint område for spasertur
  • Fra sal til sal – omvisning i hus og tun
  • Matkåseri – Vertinnens hemmeligheter
  • Konjakksmaking
  • Flygel og piano

Vi skreddersyr rammene rundt møtet for deg og dine kollegaer.

Finn førjulsstemningen…

Aftenposten–MAT FRA NORGE 

Tekst av Mette Møller

Førjulsstemning på Mjøsgårdene 

Er det noe de kan på storgårdene rundt Mjøsa, så er det å forberede jula på tradisjonsrikt vis. Hvert år, fra midten av november, bakes, slaktes, kokes og stekes det i bryggerhus og på gårdskjøkken. Finstuene vaskes og pyntes, og bordene dekkes med skinnende servise.

På samme måte som tidligere generasjoner gjorde gårdene klare for julefeiring, tar dagens mjøsbønder områdets rike tradisjoner videre, og lager god, gammeldags førjulsstemning. Med god og ekte mat i fokus.

Hyggelig å kunne dele med andre

På ærverdige Simenstad gård på Rudshøgda, med bygninger fra 1700-tallet og Prøysenstua som nær nabo, ønsker vertinne Brit Skurdal Braastad velkommen inn i julepyntede stuer. – Jeg vil gi folk en «hjemme hos»-opplevelse. Her på Simenstad bor vi nærmest i et levende museum, og det er hyggelig å kunne dele den gode julestemningen på gården med andre, sier Brit.

 

Jula er kremen

Det lukter deilig av bakst og julekrydder på det romslige gårdskjøkkenet på Simenstad. Ei nybakt kringle får en siste touch med melisglasur, kjøtt- og grønnsaksrettene har kost seg akkurat lenge nok i AGA-komfyren, et fristende utvalg fra de «sju slagene» er flyttet fra fargerike kakebokser og over på sølvfat – og julesylta står klar.

Snart kommer de første gjestene inn til lun peisvarme, et glass hjemmelaget punsj og en tradisjonsrik smaksreise rundt langbordet i den autentiske spisestua.

– Jeg har stor matinteresse og er glad i kulturhistorie. På en gård som dette lever vi i årstidene, og på våre selskaper, brylluper og kurs har vi alltid fokus på mat i sesong. Men det er noe eget med jula. Jula er kremen på en gård som dette.

 

Klar for julefest 

Jula er tida for å kunne være nostalgisk, ta fram oppskrifter og matkunnskap overlevert gjennom generasjoner og pynte huset til julefest, smiler Brit.

Hun har ei travel førjulstid foran seg. På Simenstad skal det under «Jul på Mjøsgårdene» arrangeres åpne advetssøndager med hjemmelagde smaker fra gårdskjøkkenet, temakvelder med en smaksreise i julematens historie, samt klassiske julemåltider. Det hele avsluttes med et strålende, tradisjonsrikt nyttårsball, nøye planlagt med historisk festmiddag og levende musikk, lik slik det var i ballets storhetstid på Hedmarken. – Jeg har alltid vært veldig glad i jula, og det er fint å dele den gleden med andre. Jul på gård er noe helt spesielt, sier vertinne Brit.

Eksklusive mattradisjoner

Gårdene rundt Mjøsa åpner stuer, kjøkken, stabbur og gårdstun for å dele av sine juletradisjoner, gode bakst, kokekunster og råvarer. Storgårdene på Hedmarken er en unik del av den norske matkulturens historie. Det var her både Henriette Schønberg Erken og Hanna Winsnes skrev sine berømte kokebøker på første halvdel av 1900-tallet. Som Norges «kornkammer» fikk bøndene et rikt overskudd fra gårdsdriften, og dette ga både eksklusive og sjenerøse mattradisjoner. Denne arven tar bøndene rundt Mjøsa på alvor.

 

Nettverket Mjøsgårdene

Mjøsgårdene er en sammenslutning av åtte ulike gårder rundt Mjøsa som jobber med korreiste og lokale produkter. Gårdene tar imot selskaper, kurs, møter, overnatting, driver aktiviteter og tilbyr opplevelser. Kulturhistorie og bygningsarv står i fokus, og alle Mjøsgårdene er lidenskapelig opptatt av mat og råvarer, like mye ute på jordet som inne på bordet.

Fra midten av november og fram til jul hvert år arrangeres «Jul på Mjøsgårdene». Da åpner gårdene dørene til stuer, kjøkken og gårdstun, og inviterer til ulike førjulsarrangementer.