Jentenes aften på Simenstad

Gjør noe morsomt sammen med jentene! 

Fantastisk at vi nå kan møtes igjen! Alle er sultne på sosialt liv og inspirasjon. Ta med jentegjengen, litteraturgruppa, turdamene, barselgruppa eller matklubben til estetiske, kulinariske og morsomme opplevelser på Simenstad. Kanskje du også har planer om å invitere jentene til jubileet ditt? Se hva jeg kan tilby!   

Bobler i glasset og inspirasjon
Først og fremst må jentene få prate, tenker du? Ja skravla må gå, selvfølgelig sammen med god mat og bobler i glasset. Praten kan bli enda mer interessant med impulser utenfra. Vi damer er glad i å lære noe nytt, få gode tips, gjerne knyttet til mat og drikke. Jeg syr sammen et fargerikt og smakfullt program for alle sanser, en kveld fullstappet av inspirasjon! 

Vertinnens hemmeligheter
Frister det med matkurs ved AGA – komfyren på Nobelkjøkkenet? Temaet kan være langtidssteking, årstidsmat, bruk av bønner og linser, grønn gourmet, en kikk i urtehagen? Programmet «Vertinnens hemmeligheter» vil dere nok like. Før måltidet plasserer jeg dere rundt øya på det romslige rundt kjøkkenet mitt. Og mens dere nyter aperitiffen, forteller jeg om det som skal serveres, viser og gir bort råd og ideer slik at du kan by på det samme hjemme hos deg sjøl. Jeg vet hva jenter liker. Våre favoritter er ikke det samme som det mennene setter pris på.

Champagne, vin, cognac…
Vi elsker å bli kjent med nye viner og ikke minst champagne. Jeg har mine kontakter og gode veiledere. Cognacsmaking er en spesialitet hos Braastad på Simenstad. Jeg ser at det ikke bare er menn som interesserer seg for temaet. Rundt tomkring er det også egne cognacklubber for kvinner.

Det litterære kjøkken
På mitt «Litterære kjøkken» kombinerer jeg en forfatter med måltid, tekster og gjerne musikk knyttet til forfatterskap. Dette kan passe godt for litteraturinteresserte. Noen eksempler på temaer er Alf Prøysen, Astrid Lindgren, Sigrid Undset, Paal-Helge Haugen og Hans Børli. 

Farger og stil
Jeg er opptatt av fargerik mat og fargerike gryter, for øynene må også få sitt. Og så må jeg innrømme at jeg er kjoleglad og har jeg dilla på klær. Hva med tips til å sette sammen garderoben, reiseeffekter, vesker og smykker? Anne Grøtberg er personlig stylist og kan gi veiledning i farger og stil som passer din personlighet. Å fornye garderoben og gi nytt liv til det du allerede har ville vel vært noe for damene?

Interiør
Jenter er glad i vakre interiør og jeg vil selvsagt anbefale programmet «Fra sal til sal»og bli med på vandring i de autentiske bygningene fra slutte av 1700 – tallet.

Ta kontakt og vi finner ut hva som passer for din gruppe.

Smørbrødliste

  • Herlig damemat fra Simenstadkjøkkenet
  • Vertinnens hemmeligheter
  • Inspirasjon til årstidsmat og årstidspynt
  • Smaking av vin, schampagne og cognac
  • Det litterære kjøkken
  • Afternoon tea
  • Tips om farger og stil
  • Omvisningsprogrammet «Fra sal til sal»

Sagt om Simenstad

Artikkel fra «Magiske Øyeblikk» Tekst: Vigdis Marie Blikkberget.

Afternoon tea på Simenstad

– Jeg er glad i temaselskaper og har hatt mye av det gjennom årene, fra Prøysen og Downton Abbey, til operamiddager og årstidsfester. Jeg synes det er spennende å gå inn i en tidsperiode, og å presentere mat, pynt, litteratur og musikk som hører til. Hvorfor nå min interesse for det engelske? Jeg antar det startet med litteratur, smiler Brit Skurdal Braastad, som ønsker oss velkommen til Afternoon tea på Simenstad med glamour.

Brit Skurdal Braastad lar seg fascinere av England. Det har hun gjort de siste 20 årene. For Brit er England ensbetydende med eleganse, stil og kvalitet. Engelsk film, og ikke minst krim fra Agatha Christie, skal ha mye av «skylda». Landsbyene, hagene, klærne til Miss Marple, stemningen i huset hennes med de tett møblerte rommene, blomstrete tapeter og lav takhøyde med synlig bindingsverk. Serien Downton Abbey, fra tiårene mellom 1910 og 1930, er en soleklar favoritt. 

– Jeg lar meg begeistre over engelskmennenes interesse og stolthet over kulturarv enten det er skjeve små landsbyhus eller herskapshus. Det engelske kjøkkenet er kanskje ikke det mest berømte, men skikken med afternoon tea er sjarmerende, sier Brit, som i vertskapsrollen på Simenstad Gard gjerne byr på afternoon tea året

rundt for gjester som vil stase seg opp og feire livets store dager. Kanskje også en idé å ta med seg til jul? I romjula blir det ofte sen middag. Dermed er det plass for et mellommåltid. Det fine med afternoon tea er at alt står klart på bordet til gjestene kommer, og som vertskap kan man slappe av og nyte mat og samvær.

I forbindelse med skikken afternoon tea, blir fingermaten og kakene gjerne lagt på etasjefat. Det å bygge opp flere nivå på bordet gir en fin effekt. Ta fram stettfatene og tenk høgdeforskjeller. Fingermaten nederst og kakene på toppen, oppfordrer Brit som her gir deg noen tips til hva og hvordan du kan lage din egen afternoon tea hjemme hos deg.

Bakgrunn for Afternoon Tea 
Skikken med Afternoon tea (A small meal four o’clock) ble startet på midten av 1800-tallet av hertuginnen av Bedford. På den tida ble det innført parafinlamper i rikere hjem, og det var fasjonabelt å spise en sen middag (rundt 8 eller 9 pm). Derfor var det godt med et mellommåltid. Hertuginnen inviterte venner til diverse snacks og te, som var en veldig

fasjonabel drink på den tiden. Ideen om en samling til ettermiddagste spredte seg blant høyere samfunnslag og ble en favoritt tidsfordriv for damer med mye fritid. Senere ble det også vanlig for andre sosiale grupper. I dag er te en stor del av det britiske måltidssystemet.