Høstfest
Høsten med klare dager, lune kvelder, supper med dype smaker, varmende rødviner og spennende krydder fra kjøkkenhagen. Nyt det beste av årstida med en høstfest på Simenstad. Her er det flotte inne- og uteplasser, lysthus og glassveranda. Skulle været by på overraskelser, er det fint å kunne trekke inn i de staselige stuene.

Nyt inne- og uterommene på Simenstad
Planlegger du en høstfest for kollegaer, kunder, venner eller familie? Markering av overgangen til høst og oppstart av en ny og god arbeidsperiode. Simenstad er romslig både utomhus og innomhus, og byr på både gourmet og mer rustikk mat. Jeg hjelper deg med å finne riktig mat og drikke, og eventuelle tilleggssopplevelser for deg og dine.

En høstdrøm
Jeg foreslår at høstfesten starter med en aperitiff ved Syrinlysthuset, eller inne i de lune stuene. Vi dekker opp utendørs eller i den gule festsalen. På gardskjøkkenet står den fargerike og smakfulle høstmaten klar med årstidas ferske råvarer. Braastad Cognac og kaffe fra sølvkanne serveres der det måtte passe sammen med fristende bær, is og kaker. Dere kan bare nyte stemningen langt inn i høstnatta.
Artikkel om Simenstad
Artikkel fra Norske Hjem–Matspalte
Tekst av Brit Skurdal Braastad
Nyt en sommerlig punsj
Hvorfor ikke by på en spennende bowle eller en punsj i sommervarmen? Finn fram den lekreste glassbollen fra innerst i skapet, høye, pene glass, og sett det på hagebordet på verandaen eller ute i det grønne. Benytt bær og frukt som hører årstiden til, gjerne friske bær og sitronskiver i bollen sammen med vin eller skvetter av brennevin fra flasker du gjerne skulle ha tømt. Stemningen blir festlig, og du byr på en gammel tradisjon.
Borgelig skikk
I Ringsaker, hvor vi bor, blir det mye punsj framover. Tryggve Andersens mesterlige roman «I Cancelliraadens Dage» settes opp som opera. Boken skildrer embetsmannsmiljøet i Ringsaker i årene omkring 1800. Når herrene møtes, serveres punsj, og vi får innblikk i gamle drikkeskikker. På 1800–tallet var det mange ulike ølvarianter utover landet, både som tørstedrikk i onnene og i sosiale sammenhenger. I byene var punsj, bisp og bowle populære selskapsdrikker i byenes øvre sosiale sjikt. Embetsmannsmiljøet i Ringsaker brakte med seg byskikker, og det er således ikke overraskende at punsjen er omtalt når det var selskapelighet i dette miljøet.
Punsj
Punsj ble servert både varm, kald eller som ispunsj. Punsj ble laget av fem ingredienser, opprinnelig rom eller arak, vann, te, sukker og sitron. (Arak nytes i det østlige Middelhavet og er et klart, fargeløst brennevin med smak av anis.). I flere av oppskriftene på punsj brukes både appelsin- og sitronskall. I dag bør vi helst bruke økologisk dyrket, p.g.a. sprøytemidlene i skallet. Eksempler på punsj: Melkepunsj med hvit rom, ispunsj med champagne, sitron, appelsiner, melis, eggehviter og rom.