Helga 12., 13. og 14. april  2019 | Kl. 13.00–18.00

START PÅSKA PÅ SIMENSTAD

Hva skal du gjøre i påska? I år er påska sein, og det spøker for skiføret. Lyst til å komme på besøk til Simenstad? Åpne dager i Palmehelga er  en populær tradisjon, en Simenstadspesialitet. Ta gjerne med deg flokken din for en felles opplevelse eller kom alene. Hos oss er det sosial dining.

Hva byr vi på?

  • Påskepyntet gård
  • Alle blir traktert Simenstads lune påskepunsj
  • Servering på gårdskjøkkenet, i festsalen og i de gamle stuene
  • Påskemiddag, småretter, dessert og  kaffe/te
  • Påskebakst fra flere land
  • Brød, kaker og andre smaker fås kjøpt. Å skaffe til veie god bakst til påske, er en god norsk tradisjon enten man skal til fjells eller tenker å ha hjemmepåske.

PRIS for hele opplevelsen:

Kr. 550,- som inkluderer påskepunsj, påskepatè som forrett, buffé med langtidsstekt kjøtt, fargerike grønnsaksretter og  godt tilbehør, påskedesssert og kokekaffe. Bordbestilling om dere er flere.

______________________________________________________________________________

Servering av smakfull, hjemmelaget og fargerik påskemat.  I påska dominerer den gule maten.  Jeg finner fram mine  gule gryter og serverer påskelam og andre langtidsstekte kjøttretter med friskt tilbehør.  “Grønn Gourmet” konseptet mitt preger påskebordet.  Alle  får servert punsj ved lyspeisen. Smak deg glad på Simenstad!

______________________________________________________________________________

Et besøk på Simenstad betyr alltid smakfulle, hemelaga og fargerike opplevelser preget av ekthet, nærhet og matglede. Den store vedfyrte bakerovnen på Simenstad blir fyrt opp og du får anledning til å kjøpe med deg påskebrød og søte smaker hjem. Greske påskebrød pynter påskebordet. Dette er runde, flate brød der det er plassert hele egg som ofte er malt røde og som har en religiøs betydning.

Like mye som til jul, gleder jeg meg til å pynte til påske, til livgivende gult og grønt og vårlig mat. Jeg starter med å finne skjeggpryda kvister fra fjellbjørk. Seljekvister finner jeg i åkerkanten hjemme. De blir drevet fram inne slik at det senere kan pyntes med gåsunger og bjørkelauv. Egg kokes i løkvann og plasseres i gule boller.  Ute vises det også at påsketida er nær når de staselige svarte urnene ved inngangen fylles med appelsiner. Appelsin og sitron  er den gule tråden i  middagsretter, desserter, kaker, annen bakst, salater,  og ikke å forglemme i selve påskeaperitiffen: den solgule påskepunsjen.