Helga 12., 13. og 14. april  2019 | Kl. 13.00–18.00

START PÅSKA PÅ SIMENSTAD 

Åpne dager på Simenstad i Palmehelga, en populær trasisjon!

  • Påskepyntet gård
  • Alle blir traktert Simenstads lune påskepunsj
  • Servering på gårdskjøkkenet, i festsalen og i de gamle stuene
  • Påskemiddag, småretter, dessert og  kaffe/te
  • Påskebakst fra flere land
  • Brød, kaker og andre smaker fås kjøpt

Å skaffe til veie god bakst til påske, er en god norsk tradisjon enten man skal til fjells eller tenker å ha hjemmepåske.  _________________________________________________________________________________

Servering av smakfull, hjemmelaget og fargerik påskemat.  I påska dominerer den gule maten.  Vertinne Brit har funnet fram sine gule gryter og serverer påskelam med friskt tilbehør. Hennes “Grønn Gourmet” konsept preger påskebordet.  Appelsin og sitron  er den gule tråden i  middagsretter, desserter, kaker, annen bakst, salater,  og ikke å forglemme i selve påskeaperitiffen: den solgule påskepunsjen. Alle som kommer får servert punsj ved lyspeisen. Smak deg glad på Simenstad!

PRIS for hele opplevelsen:

Kr. 550,- som inkluderer påskepunsj, påskepatè som forrett, buffet med lam og godt tilbehør, påskedesssert og kokekaffe. Bordbestilling om dere er flere.

_________________________________________________________________________________

Brit har alt lenge gledet seg til å pynte huset i livgivende gult og grønt og lage vårlig mat. Det starter med at hun tar inn skjeggpryda kvister fra fjellbjørk. Seljekvister finner hun i åkerkanten hjemme. De blir drevet fram inne slik at det senere kan pyntes med gåsunger og bjørkelauv. Egg kokes i løkvann og plasseres i gule boller. For Brit er påskepynten  like viktig som julepynten.  Ute vises det også at påsketida er nær når de staselige svarte urnene ved inngangen fylles med appelsiner.

Et besøk på Simenstad betyr alltid smakfulle, hemelaga og fargerike opplevelser laga med ekthet, nærhet og matglede. Den store vedfyrte bakerovnen på Simenstad blir fyrt opp og du får anledning til å kjøpe med deg påskebrød og søte smaker hjem. Greske påskebrød pynter påskebordet. Dette er runde, flate brød der det er plassert hele egg som ofte er malt røde og som har en religiøs betydning.