Mat med filosofi og kultur

Det litterære kjøkken

Når Brit Skurdal Braastad kombinerer sin formelle utdannelse i litteratur og historie med matkunnskap, blir det matkultur. 

«Det litterære kjøkken» er en perfekt opplevelse for grupper og foreninger som er interessert i både mat og litteratur.

Gjestene blir kjent med mat og drikke knyttet til årstider, tradisjoner og ulike personers liv. «Det litterære kjøkken» kaller hun måltidsopplevelsene. Temamaten blir satt i en sammenheng,  og miljøene på den gamle garden er ramme om matglede, fortelling og gjerne musikk. 

Et steinkast unna Simenstad ligger Præstvegen der Alf Prøysen vokste opp. Brit har gjort seg godt kjent med Alf Prøysens liv og diktning, og dette har ført til egne. Sigrid Undset og hennes middelalderromaner er også en spennende verden. Nedenfor garden går Pilegrimsleden og vegen til Nidaros. Hva serverte Kristin Lavransdatter og hva sto på menyen på Bjerkebæk, undrer kulturhistorikeren?