2.november 2019  | kl. 19.00–24.00

«Det er mange som forteller meg at de først og fremst spiser lutefisk hjemme, men jeg pleier å si at det også finnes to måter å se en film på: Man kan se den hjemme, eller man kan gå på kino. Det er det Lutefiskfestivalen handler om

(Sitat fra lutefiskgeneral Oddvar Hemsøe HA 5. nov 2016).

Lutefiskkveld på Simenstad er blitt en tradisjon. I bygninger fra 1700-tallet med rotnorske gardstradisjoner, blir vi tatt imot av Brit Skurdal Braastad som har et hjerte for kombinasjonen mat og historie. Få steder er mer egnet for Lutefiskkveld enn Simenstad. Du inviteres inn i stuer og saler med sjel, atmosfære og god stemning. – Brød fra egen bakerovn, grønnsaker og urter fra den økologiske kjøkkenhagen, egen frukt gir matglede og velsmakende, frisk og fargerik mat. 
Alt er hemelaga og årtidsaktuelt. Lutefiskmåltidet har mer tilbehør enn det andre restauranter har.

Vertskapet ønsker velkommen i hovedbygningen og byr først på aperitiff. Lutefiskmåltidet inntas på festsalen, kulturelle innslag undervegs. Kaffe og dessert serveres i stuene. Som et kulturhistorisk kulturelt innslag fra middelalderen starter middagen med ”Lutefisksø” med hemelaga ”smørkling”, retter med lange røtter.

Hovedretten, som er naturligvis dampa lutefisk servert med gardens tilbehør. Dessert blir frukt fra Simenstadhagen og husets vaniljekrem. Kaffe /te og hyggelig samvær i de gamle stuene.


PRISER

Pris kr 575,- for aperitiff, forrett, hovedrett, kulturelle innslag og historiske omgivelser.
(Kr 125,- inkl. mva. av billettprisen går til Lutefiskfestivalen).

Simenstad er et privat hjem og har valgt å by på en helaften. Drikkepakker og eventuelt dessert og kaffe betales til slutt.

Arrangementet passer utmerket for vennegrupper, bedrifter, lag og foreninger. Ikke vær redd for å komme alene, lutefiskelskere er trivelige folk og Simenstad er et godt sted å være.

Arrangementet starter kl. 19.00 og rundes av før midnatt.