Feir nasjonaldagen i stemningsfulle omgivelser

Faste bordsetninger gjennom dagen: kl.13.00,15.00 og 17.00

Aperitiff i hagen, middag på salen, kaffe i stuene, stort dessertbord
Pris kr 570,- Barn (under 12 år) kr 250,- Drikkevarer kommer i tillegg
Bordbestilling brit@simenstadgard.no   mobil Brit: 030 66582

Feiring av nasjonaldagen er ett av våre favorittarrangement på Simenstad. Atmosfæren på den gamle garden er som skapt for en slik festdag og vi er stolte av den nasjonale menyen. Vi vil at alle skal få en flott 17. mai hos oss, derfor har vi faste bordsetninger gjennom dagen  klokka 13, 15, og 17. Allsang ved bordet hører med. På Simenstad kan du komme alene eller sammen med en gjeng. Runde bord er sosialt og du treffer hyggelige folk. 

Pris: kr 570,- (Barn kr. 250.-) som  inkluderer aperitiff, middag, kaffe, fortelling, opplevelse av Simenstad. Drikkevarer utenom aperitiff kommer i tillegg.

Les mer om 17. mai på Simenstad  

På Simenstad serveres en smaksrik tradisjonell 17. mai- meny. Vi byr på frisk rabarbraaperitiff før vi setter oss til bords. Rabarbra er selvsagt fra egen hage. Spekemat og rømmegrøt med mye spennende tilbehør hører historisk til denne festdagen.  Spekeskinka var klar når gauken gol, sa de gamle, og på Simenstad fylles det største trauet med salte godbiter. Hønene på nabogarden har bidratt til den kortreiste eggerøra, urter kommer fra egen kjøkkenhage og de spennende salatene gjør den fargerike bufféen komplett. Vi har også laks og sosisser. Et måltid med smaker fra de beste råvarer i Norge.

Finalen, – grunnlovsdesserten, blir servert i Eidsvollsrommet der vakker dekorasjonsmaling og bilder av Eidsvollsmennene utgjør en passende ramme. Dessertbordet er blitt et varemerke på Simenstad – en Simenstad Spesialitet. En Braastad cognac er et naturlig følge til kaffen når det er 17. Mai på Simenstad.

Simenstad var stedet for en av landets første 17. mai-fester i 1835. Vi forteller gjerne om denne historiske hendelsen. I 1836 ble det lov å markere grunnlovsdagen som da ble offisiell nasjonaldag.

Lier Gård

To Mjøsgårder tilbyr 17. Mai arrangement i år – Lier og Simenstad.Vi synes det er ekstra stas å åpne de vakre gårdene våre på denne dagen. De var tidligere viktige møtesteder for bygda og fikk slik både politisk, økonomisk og sosial betydning. Mjøsgårdene er noen av landets fineste kulturminner. På denne viktige dagen staser vertinnene opp bygningene og ønsker dere hjertelig velkommen til å oppleve fellesskap og høytid i enestående og prisbelønte omgivelser.
Vår gode kollega Ingerine Amundsen på Lier tar imot gjester kl. 15.00 og kl. 18.00  www.liergard.no


Tilbakemelding fra en gjest 2016

Kjære Brit & Gisle + Peder, samt Margit og Guri.

 Tusen takk for en fantastisk flott 17. mai-feiring hos dere på Simenstad gård! Været og dagen gjorde sitt til at rammen om festen var på topp; Hedmarkens breie bygder ER vakre i mai. Som vertskap er dere i særklasse, dere byr på dere selv og hjemmet deres, og samtidig «spleiser dere» ulike folk, og inkluderer. Så … Vi storkoste oss med velsmakende & delikat kortreist mat og drikke; snakket med kjente og ukjente; sang sammen; lyttet til både sang, piano og gitar, samt til historier … bedre kan det knapt bli.
Sukkene våre da vi vel var kommet hjem, handlet ikke bare om «mette mager», men om en inderlig GOD opplevelse og en tilfredshet med å ha fått være tilstede nettopp her denne dagen. Takk også for særlig omtanke for min gamle far og hans diabetikerdiett. Det blir bare go’ord om Simenstad, om «evenementet» og om dere, – vi kommer gjerne igjen!