7.- 16.  juli 2017

Flere på tur? Bestill gjerne bord på forhånd. Kontakt vertinne Brit 930 66582, brit@simenstadgard.no

Kl. 13 – 18 SIMENSTAD SPESIALITETER fra den vedfyrte bakerovnen i Bryggerhuset. Bakst, småretter, middag, kaker og kaffe.

Kl 12 og 16  ”FRA SAL TIL SAL på Simenstad”, omvisning med vertinne og kulturhistoriker Brit Skurdal Braastad. Daglige kåserivandringer med fortelling i autentiske hus og tun, stuer og saler. Hør historier om Prøysen og Simenstad.Pris: kr.100,-.

Lørdag 15 juli eller  søndag 16. juli (To arrangement hver dag) Se egen omtale under Det skjer:

Bakerovnens muligheter med Else ”Sprossa” Rønnevig. Baking, dekorering av festbrød og måltid i Bryggerhuset. Kl. 10 – 16. Kr. 800,-

Bryggerhusmiddag med Else ”Sprossa” Rønnevig. Møt den innovative og profilerte kulturminneelskeren. Retter fra bakerovnen i Bryggerhuset. Kl. 18 – 22  Kr. 590,-

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Simenstad har sommeråpnet også under Prøysenfestivalen fram til 24. juli 

Kl 15  ”FRA SAL TIL SAL på Simenstad” med vertinne og kulturhistoriker Brit Skurdal Braastad. Daglige kåserivandringer med fortelling i autentiske hus og tun, stuer og saler. Hør historier om Prøysen og Simenstad.Pris: kr.100,-.

09.07. Kveldskonsert med Fredholms Trio på Simenstad. Se egen beskrivelse av arrangementet annet sted under “Det Skjer”


Ønsker du å besøke flere Mjøsgårder i denne perioden. Se program og åpningstider under www.mjosgardene.no

På Simenstad baker vi i den gamle autentiske steinovnen i det unike bryggerhuset når det er Sommer på Mjøsgårdene. Derfor kan vi selge av Julie Prøysens nybakte rugbrød og duftende urtebrød med urter fra Simenstadhagen. Du kan også kjøpe nydelig bakst til kaffen og gode smaker fra hagen på glass og flaske. Vår populære rabarbrasaft er kommet på flasker og rabarbrasyltetøyet er kommet på glass –  sikre deg sommersmaker til vinteren!

Maten er inspirert av årstida – smakfull, fargerik og overraskende. Dagferske urter og salater fra Brits økologiske kjøkkenhage. Du kan også få med piknikkurv fra gardskjøkkenet og nyte innholdet i lysthusene eller i hagen.  Baksten og middagsrettene kommer fra den gamle vedfyrte bakerovnen i bryggerhuset.
Etterpå kan du kjøpe med deg hemlaga Simenstad-smaker. Tips: Be om “Rabarbradronningens spesialiteter”.

Mjøsgårdene er et nettverk mellom ti gamle gårder beliggende langs begge sider av Mjøsa og på Nes og Helgøya.