— Matfilosofi —

Simenstadkjøkkenet står for ekthet, nærhet og matglede. Det betyr ren, ærlig og trygg mat. Vi lager alt sjøl, nesten fra jorda av. Da har vi full kontroll over hva som kommer på tallerkenen og årstidene får påvirke menyen.

Verdivalgene er viktige. Vi er heldige som bor midt i matfatet, og det er med stolthet vi viderefører tradisjonsrik, håndbåren kunnskap. Gammelt, godt mathåndverk lever!

Tid må til når vi lager maten vår; – smakfull, hemelaga og fargerik. Maten på Simenstad blir slik hjemmelaget og personlig, servert med raushet og på store fat i opprinnelige omgivelser. Vertinne Brit har grønn Gourmet sertifisering. Grønn Gourmet er økologisk, sunn, fargerik og overraskende mat. Det kan være rene vegetarmenyer eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

— Kjøkkenet —

Kokekunsten har lange tradisjoner på Hedemarken. Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken skrev kokebøkene sine her. Brit lar seg  inspirere av dem begge og fornyer med mer smak, krydderurter, grønnsaker og farger.

Den klassiske AGA-komfyren er god til langtidssteking av kjøtt, fisk og grønnsaker. Her får vi fram de djupe, gode smakene som utvikler seg når de får tilstrekkelig krydret kjærlighet, varme og tid.

På gardskjøkkenet kan gjester benke seg ved langbordet for å nyte et bedre måltid eller få impulser til nye retter. Brit viser og formidler matglede, se «Kokkens time»

— Urte- og kjøkkenhagen —

Friskt tilbehør uten tilsetningsstoffer hentes fra vår egen økologiske kjøkken- og urtehage. Frukt og bær blir tatt vare på med gamle konserveringsteknikker og topper måltider gjennom hele året.

Brit er rabarbradronninga personlig med 25 ulike varianter innenfor hagegjerdet- dette blir til kaker, paier, syltetøy, marmelade, chutney, desserter, bisp og husets fruktdrikk.

«Folk setter pris på vårt grønne hjerte»

Vertinne Brit

— Bryggerkjelleren —

Ønsker du en mer rustikk ramme rundt festen, er bryggerkjelleren et spennende alternativ. Sommerfesten kan avsluttes i vår «bierstube». 

Grovkjøkkenet på garden har vedfyrt bakerovn som kan steke opp til 30 brød på en gang. Den kan også brukes til steking av kjøtt og fisk i «stort format».

I bryggerkjelleren bakes også flatbrød og lefser til bruk på arrangementene på Simenstad og til salg til publikum. Av og til arrangerer vi brødbakekurs, flatbrød- eller lefsekurs. 

— Drikke —

Vi velger å benytte den kortreiste drikken vi klarer å skaffe. Fruktvarianter lager vi sjøl. Om vinteren serveres bisp laget av bær, frukt og krydder. Om sommeren får du en musserende rabarbradrikk som aperitiff og til maten.

Akevitt er tradisjon i Innlandet, og vi forteller gjerne om resultatet av poter og krydder. Gode vinvalg får vi hjelp til av vinimportøren vår. Braastads cognac-produkter har vi et personlig forhold til og serverer dem gjerne sammen med den utrolige historien.

— Braastad Cognac —

Verten Gisle Braastad liker å skjenke Braastad Cognac. Gisles grandonkel, Sverre Braastad, reiste til Frankrike for over hundre år siden og gikk inn i den spesielle bransjen. I dag er Braastad Cognac svært populær. Hos oss kan du få en Braastad når det serveres kaffe avec. Du kan også velge cognacsmaking og få høre «Eventyret om Braastad»

«De djupe, gode smakene utvikler seg når de får krydret kjærlighet, varme og tid» 

 Guri Rygg – mangsysler på Simenstad

— Catering —

For deg som vil servere Simenstads hemlaga mat i egne omgivelser, kan vi også levere cateringoppdrag. Vi skreddersyr til både fest- og arbeidsdager. Nyt og server mat som er lokal, ekte, fargerik og laget med matglede.

Møtemat og festmat året rundt!