Bake seg glad på Simenstad

Bakerovnsopplevelse

På Simenstad er bakerovnen en viktig del av kjøkkenet. I den store vedfyrte steinovnen i bryggerkjelleren kan vi steke tretti brød på en gang. Selvsagt kan den også brukes til annen bakst, kjøtt, fisk og grønnsaker.

Grupper kan få bakerovnsopplevelse etter avtale. Vi holder et par bakerovnskurs i året. 

 

 

Takkekurs

Vi baker flatbrød og lefse av poteter, fløte/mjølk, grov rug og bygg fra Skjåk. Kursene tar for seg elting av «knoe» (deig), kjevlebruk (utbaking) og steking av baksten på elektrisk takke i den originale bakekjelleren.

Underveis tar vi matpause på gardskjøkkenet der det serveres tradisjonell «dugurd» (lunsj), inkludert kaffe. Vi holder forklær og nødvendig utstyr.

«Den gode historien er del av Simenstadopplevelsen»

Guri Rygg – mangsysler på Simenstad