Lørdag 6. Januar kl 17.00 – 24.00

Pris kr. 1390,– som inkluderer festpyntede stuer og saler, aperitiff, festmiddag, dessertbord, musikk og dans. Julegaveidé til deg sjøl, kjæresten, foreldre, jubilant eller en morsom begivenhet for vennegjengen. Gaveidè til den som har alt?

Fyr i alle ovner og lys i alle stuer! På Simenstad inviterer vi til ekte nyttårsball med punsj, fireretters festmiddag, Simenstads tolvretters dessertbord, kaffe  i stuene og muligheter for Braastad avec. På salen blir det polonese, vals og andre danser når storgardsmusikk-ensemblet Hollos Efterfølgere spiller opp til dans. 

Simenstad Gard er den perfekte rammen for et skikkelig ball, med sine staselige saler og stuer med stoppede møbler og dekorasjonsmaling på vegger og tak. Simenstadkjøkkenet byr på lokal mat med inspirasjon fra både Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken.

Hollos Efterfølgere er et ensemble som har spesialisert seg på storgardsmusikk fra Mjøsområdet. Storgardene rundt Mjøsa hyret inn lokale komponister og spillemenn som Lars Hollo og Anders Sørensen til å skrive dansemusikk for de store festligheter, slik som bryllup og ball. Musikken gikk i tradisjonelle dansbare rytmer, som vals, reinlender og polka, men var tydelig inspirert av wienerklassisistiske strømninger fra Europa. Hollos Efterfølgere har besetning til å spille musikken slik den var tenkt, med strykekvartett, klarinett, trompet, piano og bass.

I 2017 var det «100» år siden det ble bedt inn til nyttårsball på Simenstad. Responsen var stor og det ble venteliste for å komme med. Nå gjør vertinne Brit ballet til en fast tradisjon, og åpner alle stuer og saler til storslått ball. Dette blir årets anledning til å finne fram finstasen og dresse seg opp. Men for å skåne de vakre, gamle golva på Simenstad, kan du la stilletthæla bli att heme.

For praktisk informasjon og påmelding, ta kontakt med: 
vertinne Brit på brit@simenstadgard.no eller tlf. 930 66582.

Muligheter for overnatting på motell 1 km fra Simenstad.