Lørdag 15. juli eller søndag 16. juli kl.10 – 16

Kurs i bakerovnens muligheter med Else «Sprossa» Rønnevig. Baking, dekorering av festbrød og måltid i bryggerhuset. Pris, kr 1200,- inkludert velkomstmat, kurs, lunsj og omvisning, et brød med hjem, Påmelding til brit@simenstadgard.no

Bakerovnens mor, Else ”Sprossa” Rønnevig er viden kjent for sin kjærlighet til gamle hus, for restaurering og bevaring, for farger, frodighet og nyskaping. Sprossa har vekt interessen for bakerovner over hele landet og har skrevet en rekke bøker om tema, har holdt mange foredrag og er høgt dekorert for sitt engasjement. Sprossa forbindes også med pyntebrød. Møt fantastiske SPROSSA og la deg inspirere.

Bakerovnen har vært en viktig del av norsk matkultur og har nå fått fornyet interesse. Sprossa har mye av æren for dette. Mange drømmer om å skaffe seg bakerovn. Hun er en inspirasjonskilde og faglig veileder.Bakerovnen er en verdensarv som har vært brukt i alle kulturer. Det unike bryggerhuset med den 120 år gamle bakerovnen er en av kronjuvelene i anlegget på Simenstad. Kulturbrød som gir sunnhet, smak og kvalitet. Produksjonsmetoden er vel så viktig som oppskriften. Bruk av etttervarmen er viktig.

 

.