Opplev en morsom dag på Simenstad og lær en verdifull tradisjon

Kurset starter kl 10 og varer i fem timer. Pris: kr. 1250 pr. person. Prisene inkluderer kaffe og mat ved ankomst, kurs og varm lunsj og kaffe. Betales ved påmelding. Vi sender faktura. Påmelding per e- post eller tlf 930 66582


Vi baker flatbrød av poteter, mjølk, grov rug og bygg fra Skjåk. Kursene tar for seg elting av «knoe» (deig), kjevlebruk (utbaking) og steking av baksten på elektrisk takke i den originale bakekjelleren. Utkjevling og steiking krever øvelse, og vi gir deg gode råd og tips på veien. Etter endt kurs får du med deg oppskrift og egen bakst. Underveis tar vi matpause på gardskjøkkenet der det serveres tradisjonell «dugurd» (lunsj), inkludert kaffe. Vi holder forklær og nødvending utstyr. Kursledere er Margit Rudningen og Guri Rygg.

På Simenstad er vi så heldig å ha to flinke bakstekjerringer, Margit og Guri. Margit, den mest erfarne, er vokst opp på en fjellgard og lærte å bake alt som småjente. Hun satt og studerte bestemor og fikk prøve seg på små leiver. Margit er i sitt ess når hun er i aktivitet i bryggerhuset på Simenstad. Både flatbrød og lefse står høgt på lista. Guri har gått i lære hos Margit og er blitt bitt av flatbrødbasillen.