Frå Ballsal til Ballblom

Sommerkonsert med Fredholms trio 19. juli 2017 kl. 19

 

Trioen har både Prøysen, Piaf og Paganini på programmet, og Hedmarkdikterens skikkelser får svinge seg til fransk musette på trekkspill og virtuose fiolintriller. Kom som du er – ta med en venn! Velkommen

Billetter ved døra.  Pris: kr. 200,- pr. person. Før og under konserten vil det bli anledning til å kjøpe retter fra Simenstadkjøkkenet. Salg av øl og vin. Grupper kan bestille.

Fredholms trio byr i sommer på ei musikalsk reise fra storgardene sine elegante ballsaler til Prøysen si blomstereng langsetter Prestvegen. Evald Fredholm (sang), Ole Nilssen (trekkspill) og Elin Christensen (fiolin) stiller med både lettbeinte viser og valser med ekte storgardssleng.


 

Evald Fredholm har i mange år reist Østlandet rundt med gitaren sin og underholdt. Visesangeren og historikeren fra Toten har gjennom dette merket seg som en av dei fremste og mest aktive visesangerene I Mjøsområdet. Repertoaret etter Alf Prøysen og lokale folkeviser har stått i fokus, men han har også sunget slagere etter ikon som Jussi Björling og Edith Piaf.

I konserten ”Frå Ballsal tel Ballblom” har han med seg to av de dyktigste utøverene i Norge på sine instrument. Ole Nilssen fra Løten er utdannet folkemusiker på trekkspel fra Norges Musikkhøgskole, og har allerede som ung mann blitt kjent som en av de fremste trekkspillerne i landet. Elin Christensen er utdannet fiolinist ved Institutt for musikk i Trondheim, og har spilt med Trondheimsolistene på konserter, turnéer og plateinnspillinger. Hun har vært solist i Nidarosdomen, og har ved siden av sin klassiske utdanning arbeidet mye med sjangrer som tango og internasjonal folkemusikk