Perioden fra 8 – 24. juli 2017 | kl.12.00 og 16.00

 

Daglige omvisninger og kåserivandring  kl 12 og kl 16 med fortelling i autentiske hus og tun, stuer og saler. Hør historier om Prøysen og Simenstad. Kåserivandringen «Fra sal til sal» gir et bilde av livet på en storgard på Hedmarken før og nå. Her tar vertinne Brit dere med på en reise i tid. Pris: kr.100,- pr pers.

Hvorfor har Simenstad så store bygninger, flere saler og stuer? Hvor sov de? Hvor bodde tjenestejentene og gardskarene? Hvordan var festlivet og balltradisjonen? Hvordan var «sjølvesfolket»? Hvordan ble en slik storgard styrt og hvem hørte til i gardssamfunnet? Hvordan oppleves det for en moderne familie å leve og bo her? Dette er spørsmål en stiller seg når en kommer til Simenstad i dag.

Smakebiter av rommene, – ta en kikk under LOKALER

Kombinere gjerne omvisningen med lunsj eller middag. Ta kontakt med vertinne Brit

Salg av Rabarbradronningens spesialiteter og bakerovnsbakst.

Se «Sommer på Mjøsgårdene – Simenstad» annet sted under «Det skjer»