Fredag 30. og lørdag 31. april samt søndag 1. april 2017 | Kl. 13.00–18.00

Åpne dager på Simenstad i Palmehelga

  • Smakfulle Simenstadspesialiteter
  • Alle som er innom blir traktert Simenstads lune påskepunsj
  • Servering på gardskjøkkenet og i påskepynta stuer
  • Småretter, middag, kaffe og påskebakst
  • Brød og kaker og andre smaker fås kjøpt

Å skaffe til veie god bakst til påske, er en god norsk tradisjon enten man skal til fjells eller tenker å ha hjemmepåske. Ta en tur til Simenstad!

_________________________________________________________________________________

Servering av smakfull, hemlaga og fargerik påskemat på gardskjøkkenet, på salen og i påskepynta stuer. Småretter og middag. I påska dominerer den gule maten. Appelsin og sitron  er den gule tråden  middagsretter, desserter, kaker, annen bakst, salater og – og ikke å forglemme i selve påskeaperitiffen: den solgule påskepunsjen. Alle som kommer får smake påskepunsjen vår. Mulighet for bordbestilling om dere er flere.

Brit har alt lenge gledet seg til å pynte huset i livgivende gult og grønt og lage vårlig mat. Det starter med at hun tar inn skjeggpryda kvister fra fjellbjørk. Seljekvister finner hun i åkerkanten hjemme. De blir drevet fram inne slik at det senere kan pyntes med gåsunger og bjørkelauv. Egg kokes i løkvann og plasseres i gule boller. Påskepynten like viktig som julepynten.  Ute vises det også at påsketida er nær når de staselige svarte urnene ved inngangen er fulle av appelsiner.

Et besøk på Simenstad betyr alltid smakfulle, hemelaga og fargerike opplevelser laga med ekthet, nærhet og matglede. Den store vedfyrte bakerovnen på Simenstad blir fyrt opp og du får anledning til å kjøpe med deg påskebrød og søte smaker hjem. Greske påskebrød kan være pynt på påskebordet. Dette er runde, flate brød der det er plassert hele egg som ofte er malt røde og som har en religiøs betydning.

 

 

KONSERT MED CAMILLA GRANLIEN – Gledelig påske!

Søndag 9. April kl. 17.00
Camilla synger sangene a cappella.
Hun vil også fortelle små historier med tilknytning til sangene og påsken.
Du får et påskepyntet Simenstad, musikkopplevelser og vårlig matglede.

Pris kr. 200,- Barn kr. 100,-
Kombiner gjerne konserten med påskemat. Salg av øl og vin

Påmelding til post@simenstadgard.no / 930 66582